Huono onni jatkuu laitteiden kanssa

Siinähän kävi nyt sitten niin kuin Kälviällä 85, että tietokoneen lisäksi kännykkäkin meni uusiksi. Omaa töhöilyä toki. Ei riittänyt Otterbox Defender suojakuorikaan, kun puhelin meni viipurin rinkelille auton konepellin väliin nesteitä tarkastaessa reissun päällä. Sikäli tuuria, että sain vakuutuksesta enemmän mitä olisin saanut vaihdossa.

Tilalle löytyi sopivasti hyllyssä ollut Iphone 13 malli pienoisessa tarjouksessa.

Entiseen SE-malliin verrattuna paljon parempi. Kaikki ominaisuudet kovasti näköjään kehittyneet, näytön naarmunkesto, kameran ominaisuudet, mekaaninen kestävyys yms. Esimerkiksi akun kesto on todella hyvä vanhaan verrattuna, vaikka vanhassa kapasiteettiakin oli. Yhteyspisteenä vanhan akku tyhjeni silmissä, mutta tässä 10h wifin jaon jälkeen seuraavana päivänäkin vielä +70% akkua. Verkon jakokin toimii ongelmitta. Nämä itselle tärkeitä kun käytän paljon. Vanhassa mallissa oli joku virransäästöstä johtuva juttu, mikä pätki rasittavasti wifin jakoa. Näytön kokokin tässä uudessa sopiva vaikka vähän isompi. En pidä näistä nykyisistä läppärin kokoisista puhelimista, kun koneella teen kaiken.

Kaikki sovellukset asentui Icloudista täysin ongelmitta. Mutta OP mobiilin ja Pivon toimintaa en ymmärrä, miten voi ollakin niin solmuinen operaatio. Tässähän vaihtui pelkästään puhelin eli verkko MAC ja IMEI/IMSI? Juostiin paperisen tunnuslukulistan perässä konttorissa ja sekään ei riittänyt. Jonoteltiin puhelinpalveluun useampaan otteeseen ja ei niin ei. Aikoja sitten vaihtunut puhelinnumero kummitteli yms. ja ei meinannut tulla valmista. Minä, eikä konttorikaan kuulemma voinut vaihtaa. Lopultakin kaikki alkoi toimia, mutta useampi viikko tässä meni taikinoidessa.

https://www.tomsguide.com/reviews/iphone-13

Suojakuoreksi tuli hieman Otterboxia kevyempi Spigen.

https://www.spigen.com/products/iphone-13-case-liquid-air

Jotain heräteostoksiakin on tullut tehtyä. Tubekanavan testistä bongattu lamppu, ilmeisesti RovyVonin kopio (tai sitten samaa laatua mutta ns knock off-brand) Pätevän oloinen näin pikaisesti tutkittuna ja samoilla ominaisuuksilla mitä RovyVonin kalliimmat vastaavat, tosin fyysisestikin tuplat isompi. 15 USD hintaa, niin ei korkealta putoa jos onkin susi. Kokeilujen perusteella toimii hyvin. Juhannusreissussa oli käytössä säkkipimeässä hirsimökissä lukuvalona yms. Magneetti tuossa hyvä vaikkapa auton konepeltiin kiinnittää rempatessa ja signaalivalona todella kirkas vilkkuvalo reppuun yms. Sinipunalla ainakin saa huomiota, jos ei muuten niin viranomaisten huomion tien varressa. Tuota äänihälytystä tuossa mallissa ei ole. Kestävyyden näkee sitten.

https://www.ebay.com/itm/364235694279?var=633736236539

https://www.youtube.com/watch?v=Ho5nLTkufDE

Tuossa muuten kuvavertailua RovyVonin valotehosta viime syksyn ulkoilupolulta. 1000 lumenia näin pienestä lampusta on hurja teho. Näidenkin kanssa voi myös hifistellä ledin tyypin kanssa. Minulla on Nichia-versio, missä ei niin kova ja sininen valo ja värit on luonnollisemmat. Samaa lamppua saa Cree-tyyppisellä ledillä missä kovempi valoteho periaatteessa, mutta sinisempi aallonpituus ja värit ei niin luonnolliset siinä valossa. Tuosta löytyy tarkempia vertailuja tubesta.

Neonvihreää paracordia tilasin myös Ebaysta. Tarkoitus värkkäillä avaimen, lampun yms periä, niin löytyvät helpommin repun taskuista ja parannella vetoketjun vetimiä.

Matkavarusteesta tilasin pätevät korvatulpat. Ensimmäiset laatuaan mitkä ei paina korvaa yöllä ja pysyy nukkuessa. Monenlaisia on tullut kokeiltua ja nämä on kyllä ylivoimaisesti parhaat laatuaan.

https://www.matkavaruste.fi/fi/p121588-alpine-sleepdeep-korvatulpat-8717154027242.html

Ja samalla uuden pienen ensiapulaukun. Vanha olikin vähän kulahtanut jo, ja tuossa Lifesystemsin vedenpitävässä ilmeisen hyvää laatua olevat tarvikkeet. Noita tarvikkeita pitäisi muistaa päivittää. Hyvä esimerkki oli minun kemialliset lämpöpakkaukset. Kokeilin vähän aikaa sitten käyttää lihasjumiin, niin yksikään pakkauksista ei lämmennyt. Tuli opittua, että nuokin näköjään vanhenee.

Jotain oleellista tuosta pakkauksesta puuttuu vielä, niin täydennän itse ja vanhan laitan auton reppuun. Kirjoittelen enemmän näiden sisällöstä ja erilaisista IFAK-ratkaisuista toisessa postauksessa.

https://www.matkavaruste.fi/fi/p88151-lifesystems-micro-vedenpitava-ensiapupakkaus-5031863200103.html