Lukot on rehellisiä varten

Hullulla halvat huvit ja idiootilla miltei ilmaiset niinhän sitä sanotaan. Tilasin joku aika sitten mielenkiinnosta Ebayn ihmeellisestä maailmasta tiirikkasetin. Mietin, että hommassa olisi vähän enemmän haastetta ajankuluksi, mutta toisin kävi ainakin alkuun. Nuo harjoituslukot ja omat jemmassa olevat aukesi n. 10min harjoittelun jälkeen muutamassa sekunnissa.

Tässähän ei ole mitään laitonta, omia lukkoja saa tiirikoida jos huvittaa. Joku aika sitten taidoista oliskin ollut hyötyä, kun kaverin riippulukon avain oli hukassa. Juuri sillä kertaa minulla ei ollut tiirikoita mukana autossa olevassa repussa. Lukko murrettiin vanhan liiton tyyliin kahdella kiintoavaimella.

Nyt olen pikkuhiljaa ostellut random riippulukkoja ja näitä erilaisilla tiirikoilla rassaillut. Ihmetys oli suuri kun halpakaupan Finnbullet-halpislukko osoittautui vaikemammaksi kuin monta kertaa kalliimpi Abus. Abus aukesi hetkessä. Tuossa toisessa vielä riittää värkättävää. Joku haittalevyhomma varmaan kanittaa. Napsahtaa osittain niin menee ilmeisesti ns. ”false lock”-tilaan. Tuolle lukolle suositus.

Tässä oli erikoista se, että tuo halvin tiirikkasarja oli melkein paras ja kaikki tarpeelliset tiirikat mukana. Nuo kaikista pienimmät lukot vaikeita kun sarjassa oleva väännin liian iso ettei itse tiirikka enää mahdu. Tilasin isomman sarjan tuon lisäksi mutta ei siinäkään sen parempia vääntimiä ole. Varret vähän paremmat toki noissa isomman sarja tiirikoissa.

Sarja oli tämä: https://www.ebay.com/itm/125796619276

Tiirikoita ja avausmeknismeja on muutama erilainen. Avaamisessa käytetään hyödyksi lukon koneistus toleransseja. Päätiirikat ovat nimeltään City-rake, mikä kaupungin silhuetin näköinen, Bogota-rake, Snake-rake ja sitten semmoinen, millä manipuloidaan pin kerrallaan. Noilla muilla rassataan ”sahaamalla” ja koitetaan saada salvat ylös ikäänkuin vauhdilla sopivaan asentoon. Bump key on myös yksi tapa. Tällä tiettyyn malliin jyristyllä avaimella napautetaan salpoja vauhdilla ylös. https://en.wikipedia.org/wiki/Lock_bumping

Suomessahan on laadukkaat ja turvalliset lukot, kun ovissa käytetään Abusin Protectiä, Iloqia yms. Noita ei avatakaan ilman monimutkaisia erikoistiirikoita. Tosin törmäsin videoon, missä myydään usb-donglea ja softaa millä väitetysti voi injektoida minkä vain Iloqin auki haavoittuvuuden ansiosta. En ihan osta kyllä tuota ideaa videon perusteella. Videon leikkauksella voi saada asiat näyttämään vaikka millaiseksi kun tarkemmin katsoo… En viitsi periaatteesta linkata videota tähän mutta löytyy hakusanalla ”iLOQ pwned”

Kokeilujen perusteella City-rake on osoittatunut monessa toimivaksi. Helpful lockpickerillä on hyviä videoita päästä alkuun, jos homma kiinnostaa. Linkkaan muutaman tähän.

Kassakaapin tiirikointi on mielenkiintoinen ja vähän aikaa vievämpi homma. Tässä videossa kaveri opettelee homman täysin amatööripohjalta

Suomalaisen alan asiantuntijan firma tässä. Firman perustajan moni ei-Jonne muistaa ehkä vuosien takaa muista lööpeistä.

https://www.kassakaapinavaus.fi/