Viimeisen muodin mukaan Temusta

Olipa mukava yllätys, kun oli tullut kommentti tänne joten kirjoitellaanpa taas pitkästä aikaa.

Kesä ainakin meni ja lämmin syksy jatkuu. Muutamia mökki- ja makkaranpaistoreissuja tuli tehtyä sekä parin yön Ruotsin risteilyllä käytyä. Tosin vähän flunssakuumeessa meni se reissu. Repun kamoille tuli paljon käyttöä reissussa.

Tietokone otti ja porsi toistamiseen ihan itsetuhoisesti. Emolevy jälleen uusissa, niin alkaa usko mennä tuon Asuksen kanssa. Tilasin verkkokaupasta kunnostetun Lenovon C1 carbon 7 gen. Tuntuu pätevältä ja mekaaniikaltaakin kestävämmältä. Kilogramman luokkaa painoltaan tämäkin. Tämä on kosketusnäytöllinen malli ja melkoisen kallis ollut uutena. Hieman liian pienen kiintolevyn ja backuppien kanssa vielä säätöä.

Tuon hommasin nyt ensihätään vanhalle levylle, että saa kaiken datan. Onkin kestävän oloinen kotelo backup-levylle mukana kuljetettavaksi. Pitänee joku 2Tb levy laittaa sisään ja varmistella tuonne. Sitten olisi kahdella erillisellä USB levyllä kaikki varmennettuna.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/865477/Asus-TUF-Gaming-A1-SSD-ulkoinen-kovalevykotelo-M-2-NVMe-ja-S

Lisäksi löytyi hyvä ohjelma millä Iphone juttelee koneen kanssa sujuvasti ja saa mediat talteen. Intel Unison.

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/docs/unison/overview.html

Uudet kuulokkeet hommasin myös. Sennheiserit alkoi kummallisesti pätkimään yhteyttä. Näköjään se on 2v nykyään tuon elektroniikan käyttöikä, koska joku saksalainen keksi ajoitetun hajoamisen.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Light_Bulb_Conspiracy

Ostin alesta 150€ hintaan JBL Tour pro 2 ja tuntuvat varsin pätevältä. Tulpat tilasin erikseen, kun olen todennut Comply foamin tyyliset muistimuoviset pysyvät parhaiten korvissa. Säädöt erilaisille melu ja talktrough vaimennuksille on erinomaiset. Lisäksi aika mielenkiintoinen silent now-tila, jos haluaa olla ihan hiljaisuudessa. Vielä kun vähän kehittyisivät, että voi nukkuessa kyljellään pitää. Tommoiset on olleet hakusessa, mutta tekniikka ei ole vielä riittävän pientä. Bosella oli joku aika sitten joku tuon tapainen, mutta poistui markkinoilta. Luin jostain, että luotettavuuden kanssa oli ongelmia.

Katsotaan nyt kauanko nämä kestää. JBL:n takuu oli muistaakseni 2v.

Otsikkoon palatakseni, tuli tilattua kaikenlaista tuolta paljon puhutusta Temusta. Kauppa toimii hyvin ja ihan perus halpis kamaahan siellä on vaikka mitä. Moralisoijat toki olleet äänesssä tämän Temun kanssa mutta ihan samaa kamaa kaikki käyttää. Kiinasta ne tulee kaikki, eikä eettisyydestä ole mitään takeita ”merkkiliikkeenkään” kanssa.

Maksu paypal expressillä kuten Ebayssa ja ilman erillistä accountia toimii. Eniten ihmetyttää nopeus ja miten kaikki paketit seurantakoodilla. Ebaysta menee semmoisen kaksi viikkoa, niin Temusta tulee viikossa jollakin toimitusaika-takuulla. Firmalla on pakko olla hillittömän kokoinen hubi jossain euroopan puolella ja/tai kymmeniä tuhansia alihankkijoita.

Ihan normaalin laatuisia tuotteita omien kokemuksieni mukaan moni. Ei eroa oikein mistään kiinan kamasta. One bladen terät poislukien. Niillä ei tee mitään, viimeistely terässä ilmeisesti kulmahiomakoneella tehty. Amazfit kellon ranneke alkoi hajoilemaan ja siihen ei saanut uutta edes paperirahalla Temua lähempää. Temussa maksoi 3€ ja hyvin on kestänyt toistaiseksi.

Victorinox luottokorttityökalun kopio ei maksanut myöskään montaa euroa. Ihan toimiva ollut mitä testailin. Varmaan ajaa asiansa, kun tuollaisella ei isoja veistellä. Alkuperäinen 60€ luokkaa mikä on aikamoisen kallis moiseksi.

 

Sisältö about kuvan mukainen

Lisäksi jotain random sälää olen tilannut. Mm. ne Comply foamin kopio korvatulpat kuulokkeisiin. Nekin oli edulliset ja sai kätevämmin kun lähimmät aidot oli melkoisen hakusessa ulkomailta. Löytyy hakusanalla ”Memory Foam Earbuds” kaikista kiinakaupoista. En ole huomannut mitään eroa aitoihin.

Kuulokekotelolle tilasin silikonisen suojamuovin 4€ hintaan.Näyttäisi ajavan asiansa ja mm. langaton lataus toimii tuonkin kanssa. Värinä punainen niin löytää romujen keskeltä repun taskusta hieman helpommin.

Sennheiserin kotelo kun alkoi murentumaan jo aika nopeasti taskussa pyöriessä.

Elektroniikkaa en ehkä Temusta tilaisi. Tulipaloriskin takia ei muutamaan euroa kannata säästää. Tietty jos ei halua kaapelin avulla kuunnella kiinalaisia poliittisia julistuksia, kuten tässä varsin huvittavassa esimerkissä.

 

Koitan löytää instagramin tunnukset niin vois sinne uppailla enemmänkin kuvia. Noita on aika paljon kertynyt aiheeseen liittyen.

Tubeen voisi myös jotain uutta videonpätkää kuvailla, kun saan kehiteltyä ideoita. Ehkä jopa suomekielisen Discord-ryhmän voisi perustaa jos kiinnostuneita olisi?

Niinjoo, tuossa autoillessa radiosta kuulin mainoksen. Joku mainos oli missä kehoitettin varautumaan kriisiin ruokien yms suhteen. Oli joku ihan virallisen tahon mainos eikä kaupallisia myyntipuheita. Erikoista kyllä…

Palaamisiin!