Olisiko teillä hetki aikaa puhua virtapankeista?

Nykyään ihminen ei pärjää oikein montaakaan tuntia ilman elektroniikkaa. Ihmisillä on kova tarve hiplata (ehkä tarpeettomankin paljon) puhelinta, Ipadia yms. Keskiverto ihminen vilkuilee puhelinta 96 kertaa päivässä, oli ”oikeaa” tarvetta tai ei. Yleensä ei tehdä mitään tärkeää, vaan laitteilla kuunnellaan musiikkia, katsellaan tilapäivityksiä, viestejä, plärätään tiktokkia, twitteriä sun muuta. Kun joka tuutista pukkaa jotain ilmoitusta. Henkilökohtaisesti tosin olen sitä mieltä, että ko. palvelujen poistamisen ansiosta maailman olisi parempi paikka. Ihmiset tulisivat toimeen ja olisivat onnellisempia ilman kaikenlaisia mottipäisiä twittersotia ja hassun hauskoja tanssividoita.

Kännykän ruudut ovat suurentuneet, erilaisia älykelloja, kuulokkeita sun muita on tullut lisää kuluttajille ja puhelimen tehojen ja suurien korkearesoluutioisten näyttöjen ansiosta akku tyhjenee silmissä. Ongelmaahan ei ole, jos on likipitäen aina kotona tai toimistolla pistokkeen päässä. Aina ei olla ja vaikkapa paljon reissutyötä tekevällä pitää olla varavirtaa mukana. Itselläni ladattavia laitteita on miltei aina mukana kaksi taskulamppua, kahdet kuulokkeet, älykello, tietokone ja puhelin. Joten mukana kulkee tarvittaessa Otteboxin 10000 mAh virtapankki.

https://www.pcworld.com/article/393784/otterbox-fast-charge-qi-wireless-power-bank-premium-review.html

Tuo alkaa vain olla jo polun päässä ja olen muutenkin laitteen epäloogiseen toimintaan hiukan kyllästynyt. Laite nimittäin puskee koko ajan virtaa ladatessaan eli tyhjenee täysin jos on kytkettynä esim puhelimeen pidemmäksi aikaa. Modernimmissa malleissa lienee vähän kehittyneempi äly. Lisäksi teho ei riitä tietokoneeseen, mikä vaatii 65W minimissään. Nykyäänhän puhelimissakin on yli 100W pikalataustehoja. Ratkaisuksi löysin kohtuulliseen hintaan (n.50€) ebayn Baseus merkkisen powerbankin. Painoakaan ei ole liikaa ja testien mukaan puskee mitä lupaa. En ole vielä laitetta saanut, mutta pitää kirjoitella enemmän testiä kun on käytössä. Alla olevalla videolla testipätkää ja mittauksia.

Virtapankkejahan löytyy peruskäyttöön kympillä-kahdella lähimmästä halpakaupasta. Nuo ihan ok laitteita, jos vain pelkkää lisävirtaa puhelimeen tarvitsee. Sitten jos painon kanssa aletaan viilaamaan, tai haluaa varmasti laadukasta, alkaa homma maksamaan. Anker on luotettavaksi kehuttu merkki ja moni EDC harrastaja suosii Ankerin laitteita. Omasta mielestä noissa on hiukan liikaa merkkilisää hinnoissa. Lähemmäs 100€ alkaa olla jo melkoisen rasvainen hinta virtapankista

https://www.anker.com/collections/power-banks

Jos kevyttä etsii esimerkiksi erälle, niin markkinoiden kevein vaihtoehto on Nitecore. Valostoresta löytyy Suomesta ja netistä hiukan halvemmalla ulkomailta. Tuossa ei vain oikein meinaa tehot riittää nykymittapuun mukaan, tai oikeastaan vaatimusten mukaan. Hitaammin lataa toki varmaan hienosti, mutta ihmiset lienee tottuneet nopeaan lataukseen (vaikka tarvetta ei ehkä olisikaan)

https://www.valostore.fi/fi/tuote/varavirtalahde_nitecore_nb10000

Erilaisten USB liittimien kanssa on ollut helisemässä ja pitäisi joku hyvä ratkaisu keksiä. Käytössäni olevissa laitteissa on varsin kirjavasti erilaisia liittimiä. Micro-Usb, Usb-C, Iphonen oma thunderbolt. Sitten kun kaapelia tarvitsee, tilanne on kuvan kaltainen, kun yritin uuteen autoon puhelinta yhdistää ja Apple Carplayta aktivoida.

Minulla on ollut tämän tyylinen adapteri, mikä on osoittautunut huonoksi.

Tässäkin auton tapauksessa ei suostunut yhdistämään ja herjasi jotain. Ja aiemmin kuulokkeita ladattaessa Otterboxin powerbankilla ei tuo toimi kunnolla. Katkaisee sen latauksen ennen aikojaan. En tiedä onko viallinen vai mikä. Pitää vielä kartoittaa mikä olisi hyvä kaiken kattava adapteri. Lisäongelmana on 65W Xiaomin matkalaturi, missä on USB-C kun yleensä johdot ja perinteiset laturit on USB-A ja toisessa päässä USB-C. Joten kaapelikombinaatioitakin on ihan liikaa. USB-C on onneksi yleistymässä joka paikkaan.

Perustin tubekanavankin. Pitää katsoa jos jotain videonpätkää saisin tuonne kehiteltyä. Vähän vaikea vain keksiä mielenkiintoista aihetta, mitä ei jo tubesta löydy. Ehkä noiden RovyVon vs. Ebay halpis lamppujen testivertailu pimeässä metsässä voisi olla yksi.

https://www.youtube.com/@EDCFinland/about

Seuraavaan artikkeliin ajattelin liittää kuvia muutamalta nuotioreissulta. Testailin tuon uuden puhelimen kameraa. Kuvaajana en kyllä ole mikään kovin ammattilainen. Pitää tutustua enemmän tuon puhelimen kameran ominaisuuksiin. Viimeiseltä suunnitelmissa olevalta syksyn mökkireissulta voisi myös jotain koittaa kuvailla. Liitteenä muutaman vuoden takaa pari kuvaa ruskasta

.

 

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *