Takuukorjauksen superpositio

Jo toistamiseen morottanut tietokone on nyt sitten ”korjattu” takuuseen -tavallaan. Ollaan nyt nimittäin eräänlaisessa Schrödingerin kissa tilassa/superpositiossa. https://fi.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%B6dingerin_kissa

Kone nimittäin saapui postissa todella nopeasti korjauksesta ja tästä iso plussa Fennialle. Edellinen keissi JBL kuulokkeiden takuun kanssa kestikin sitten +2kk. Lopulta sain uudet kaupasta takuuseen mutta vasta kun itse kyselin Ruotsin pään pajalta, että kai ne vain pokka naamalla aio nappikuulokkeita korjata.

Koneeseen oli emolevy vaihdettu – ilman kiintolevyä. Toki se puuttui alunperinkin kun irroitin datan takia ulkoiseksi. Mutta tästä olin antavinaan ohjeistuksen, että laittakaa uusi, minä maksan.

Ilmeisesti ohjeita ei nyt sitten ihan selvinpäin ole luettu, tai vironkielellä olisi pitänyt ilmaista. Ei kyllä ole omavastuustakaan maksua tullut. Jos tuossa nyt sitten on laskettu se 200€ omavastuu kun ruuvailen metsurin sormilla kotelon taas auki. Dataa tarvitsen edelleen kun on vähän vaikeuksia saada järkevästi USB-levyille. No katsellaanpa mitä tuon kanssa tekee.

Tuollainen ruuvailu on toki tuttua hommaa kun työkseenkin joskus on tullut tehtyä. Mutta näissä nykykoneissa huolto/korjaus on tehty erittän vaikeaksi särkemättä mitään, ellei jopa mahdottomaksi kuten Applen nykylinjaus on. Iphonen kohdalla nimittäin on ilmeisesti EU yms määräysten pakottamana suostuttu ei-jälleenmyyjien korjauksiin, mutta todella kierosti. Korjata saa ja voi kuka haluaa mutta toimivuus ei ole enää 100% jos laitteen moduleita ei käytetä tehtaan huollossa ohjelmoitavana. Tuossa esimerkissä kamera ei enää toimi täysin.

Saa siinä sitten elokapinassa istua kun valmistajat itse pakottaa ostamaan uuden.

Blogin sälän kanssa semmoinen huomio, että tällä hälyttimellä voi heittää vesilintua ja ei haittaa vaikka ei osu. Ei ollut edes halvin 3€ rimpula.

Tuossa oli ja on erikoinen rakenne. Lamppu paloi vahingossa taskussa patterit tyhjäksi. Ja uusia on käytännössä mahdoton laittaa ilman Peltorin kuulosuojaimia ja naapureiden ihmettelyä.

Koko laitos pitää avata niillä näkymättömillä ruuveilla, irroittaa pino nappiparistoja, koittaa pitää kolmannella kädellä uusia pattereita ja yrittää yhden vapautuneen käden kanssa ruuvata vielä kasaan, Avatessa tippuu tuo rinkula ja mikrokytkin aktivoituu, minkä jäkeen on jonnin verta melua. En ole keksinyt vielä keinoa saada järkevästi kasaan vaikka kaikenlaisilla muovilipareilla yritin tukea.

Tilasin sitten jonkun vähän paremman oloisen mallin. USB-c lataus ja valon painike pieni laitteen takana niin ei menen vahingossa päälle. Vanhaan verrattua sanoisin 3.5/5. edellinen ei ollu oikeastaan edes 0/5. Laitan nyt poikkeuksena linkin. Saisivat alkaa jo jotain ekstraa minulle toimittamaan tällä menolla.

https://www.ebay.com/itm/126454493282

 

Olin tuossa vähän reissussakin. Osa kamoista purettu pihalle. Tuo Adventurefood on ihan syötävää mitä testaillut. Syötävää on yllättävän paljon vaikka paketin mukaan vain 600kcal.

Niinjoo. Huomasin tuossa sen eskaloituneen linkkaritesti-episodin saaneen uusia käänteitä lisää.

Nyt Benchmadella on myynnissä Ozark Trails kopio. Menee nimittäin jo erikoiseksi meno, kun nimekäs valmistaja alkaa kopioimaan 1/1 halpista tuon videon seurauksena.

En tiedä sitten oliko design alunperin halpiksessa kopioitu Benchmadelta. Jos ei niiltä niin todennäköisesti jostain. Kiinan replikaveitsille on netissä oma reddit keskustelukin. Ihan laadukkaita tuntuvat olevan moni.

 

Sivuston asetuksien säätöä

 

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *