Uusi Nitecore reppu ja linkkejä kirjallisuuteen

Tuli tilattua tuo aiemmin mainitsemani Nitecore BP20.

https://nitecore.e2ecdn.com/Products/BP20_6.jpg?h=758&quality=80&scale=canvas

Pari viikkoa meni toimituksessa ja nyt sain käyttöön. Suomessa noita ei myydä lainkaan ja Euroopassakin etsinnässä. Kirjoittelen artikkelin loppuun tuosta enemmän. Vanhassa Miltecissä alkaa vetoketjut olla polun päässä, joten laitan siitä auton takakonttiin, mihin enemmän eräkamaa. MRE aterioita, vaatetta sun muuta. Helppo ottaa mukaan kun lähtee pidemmälle.

Bugout-bagit ovat suosittuja mutta itsessään vähän erikoinen hybridi. Luin keskusteluja aiheesta ulkomaisilta palstoilta ja moni miettii onko järkeä moiseen laittaa paljon rahaa, kun todennäköisesti ei ikinä tarvitse. Ja koko perimmäinen idea pitää moista reppua on vähän järjetön. Jos tulee pakkolähtö niin mitäs sitten, mihin ajattelit mennä? Jos omistaa talvi-asuttavan erämökin tms niin silloin ymmärrettävää, monella ei vain moista ole. Mutta lähtökohtaisesti luulisin kunnon preppaajien pitävän viimeiseen saakka kiinni kodistaan. Sitä vartenhan sinne kunnon mestarit keräävät ruokaa ja aseita.  Mielestäni järkevin ja käytännöllisin vaihtoehto on tuollainen eräreppu.

Lekan sivuilla tuota asiaa avattu.

https://www.varusteleka.fi/fi/article/bug-out-bag-selviytymisreppu/74113

Toki mainosmielessä, kun sopivasti löytyy valikoimista kaikki. Leka itsessään oli vuosia sitten ok mesta, mutta nykyään enimmäkseen myy ylihintaista uutta merinovilla yms kamaa ja alkuperäinen idea halvasta ylijäämästä on dollarinkuvat silmissä jäänyt, ja meno muuttunut eräänlaiseksi kaupunkilaisten erälarppaukseksi. Parhaillaan näkee jengiä ketä viimeisen päälle kalliit kamat mukana ajaa autolla makkaranpaistopaikan viereen. Muovipussi, mora, tulitikut ja verkkarit olisi riittävä varustus. Toki lekassa jotkut omat Särmän kamat hinta-laadultaan vielä hyviä, mutta suosittelen supernovaa jos oikeasti halpaa ylijäämää etsii Suomesta. Laadukkaita paitoja yms olen tuolta tilannut pilkkahintaan.

https://www.supernova.fi/

Mutta itse aiheeseen: Reppu on kestävän ja jämäkän oloinen kun tukivahvikelevy komposiittiä ja metallinen erillinen runkovahvike. Selän verkko-osa myös varmaan kesällä toimiva. On paljon kompaktimpi mitä edellinen ja kaikki mahtuu mukaan. Toisessa kuvassa näkee eron miten iso entinen on.

Sisäänrakennettu sadesuoja on yksi ehdottoman hyvä tuossa. Monet kerrat noitunut juosten kun sade yllättänyt. Hihnat saa tarranauhoilla lyhyeksi niin sekin hyvä ominaisuus Nuo on aina oven välissä tai roikkuu likaisella lattialla.

Liitteenä kuvia sisällöstä. Elekrtoniikkaa on kuvan mukaisesti mukana. Punotut kaapelit, paristot, usb-tikut ja muutamassa live-linux sun muuta. Kuulokkeiden kanssa kävi tuuri kun oli takuu. Ne Under Armourin kuulokkeet alkoi pätkimään vuoden käytön jälkeen niin sain sennheiserit tilalle takuuseen.

https://www.soundguys.com/sennheiser-sport-true-wireless-review-75100/

Tuon taskuskannerin kaivoin kaapista. Voi olla että alan pitämään sitä mukana enemmän. En ydinsodan tiedoitteiden takia vaan ajankuluksi reissuille. Laitteella kuulee käytännössä kaiken mahdollisen salaamattoman radioliikenteen 0.1000 ~ 1299.9950 MHz. Tetraan siirtymisen jälkeen ei ole kuullut enää vuosikymmeniin viranomaisia, mutta vartiointiliikeitä, taksikeskuksia, työukkoja, hirviradioita yms PMR tai VHF liikennettä on kuulunut. Joskus Kalevan kisojen aikaan lähdin kävelylle stadionin kieppeille. Kuuntelin Ylen kuvausporukan ja toimittajien krapulaisia juttuja kuvaruudun ulkopuolelta. Kuulemma ”maksa vinkuu” studiossa.

https://www.radiomasterlist.com/en/alinco-dj-x3.html

Työkaluina on nyt nuo kuvassa näkyvät. Liimaa, teippiä ja sähkökynä työkalujen lisäksi.  Pienmeisseli sarja pitää vielä hommata. Tullut moisellekin tarvetta muutamaan otteeseen. Lisäksi postissa on tulossa vielä titaaniset lusikkahaarukat ja paristokoteloita. Kärkkäisen muoviset olivat kura-laatuisia. Piikit katkeili ruokaillessa. Key smart Mag connect avaimeperiä on tarkoitus ehkä hommata. Helppo irroittaa taskulamppu tai auton avaimet erikseen. Vähän vain epäilys tykkääkö luottokortit, parkkilaput yms magneettinauhat kyttyrää moisesta.

Muutama linkki tähän vielä. Jos kirjallisuus kiinnostaa, niin täällä paljon kunnon hullu-ukko materiaalia. Ydinsodan varalta, merijalkaväen sota-ensiapu oppaita, pimeimmän savannin kotitohtorin kirja yms

https://archive.org/details/homesteading-survival-manuals/Desert%20Survival/

Joitakin mielenkiintoisimpia latasin luettavaksi.

Printtasin myös nämä Urban Prepperin survival-kortit. Noissa ihan mielenkiintoista tietoa eri kasvien käyttötarkoituksista yms. Mökkireissuilla voi olla tarpeen.

https://youtu.be/y1kX-Qkgk6o

Tämän kirjasen ostin myös mielenkiinnosta

Hip Pocket Brief Vol. 1 – Tactics, Techniques, and Procedures for the Everyday Civilian

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *