Halvalla ei saa hyvää…

…vai saako? Perinteisestihän autokaupassa ainakin nämä ovat olleet eri puolilla pihaa. Sanoisin, että pääsääntöisesti kyllä, mutta hinta-laatu voi olla hyvä ja liikaa voi aina maksaa. Lähtökohtaisesti pelkkä merkkituote ei nykyään kerro mitään laadusta kuten ennen. Tuotteet kun voi olla jopa samalta tuotantolinjalta.

Asia liittyy blogin aiheeseen liittyviin hankintoihin ja kokemuksiin viime aikoina.

Kuvan Nextorch 10€ taskulamppu osoittautui täysin luokattomaksi. Eloksointi kulahti oitis käytössä ja tästä jokunen kuukausi niin koko lamppu pimeni. Kun taas RovyVon 8A Aurora on toiminut moitteettomasti ja ollut nyt talvisin päivittäisessä käytössä. Rovyvonissa 850lumenin teho, UV valot yms yms VS. Nextorch100 lumenia, mikä nykyisellään on 0 lumenin tehoinen.

 

Toinen käytännön esimerkki oli Kärkkäisen myymä Light My Fire sporck eli lusikka-haarukka. Kahdesta katkesi piikit reissussa lisämausteeksi ruuan sekaan.

Tämän kokeilun jälkeen tilasinkin Ebaysta ne maailman toiseksi kevyimmät sporckit sopuhintaan titaanisena n.20€ 2kpl. Suomessa 30€ luokka/kpl, mikä on moisesta tuotteesta aikamoinen jutkuhinta. Painoa 18.5g kappale. Punnitsin tavallisen keittiön Hackman haarukan painoksi 47,5g.

Hackman

Tästä hyvästä ja halvasta innostuneena aloin enemmän tutkimaan Ebayta. Ja sieltä jos jostain löytyykin paljon sellaista mitä ei tiennyt tarvitsevansa – ja halvalla.

Uusi työkalutasku reppuun 7€. Tässä epäilen laitoksen olevan tasan yhtä hyvä omassa käytössä kuin Vanquestin tai Maxpeditionin millilleen samanlainen 30€ Suomesta. Jos ei jopa sama tuote ilman merkkiä?

Maxpediton Micro Organizer

Ihan laadukkaan oloinen mitä tuossa on käytössä ollut. Samalla kevennys-teemalla karsin noista palakärjistä turhia pois ja hommasin puuttuvan kevyen miniristipään Motonetistä.

https://www.motonet.fi/fi/tuote/7018047/Wolfcraft-Micro-Bit-Pen-ruuvinvaannin

Wolfcraft

Lisäsin työkaluihin ”itsestään kyrpiintyvää teippiä” ja rautalankaa.

Työkalut

Ja kun nyt ollaan keventämässä/tilailemassa, ja titaani on kevyttä sekä kestävää, tilasin hienon titaanisen EDC-kynän hukattavaksi huoltoaseman veikkauspisteelle. Tämän kanssa oli pitkä miettiminen ostaako tukevamman. Noilla ”taktisilla” on painoa ihan liikaa, eikä viitsi dildon kokoista kynää kanniskella, niin päädyin enemmän kynän kokoiseen. Kyllä tuokin kubotanista käy tarpeen vaatiessa.

Ebayn syövereistä löytyi myös punottu 2m 100W USB-kaapeli. Kaapelissa on tehonäyttö ja ainakin sen mukaan pukkaa sen minkä Xiaomin teholaturi lupaa. Muutenkin paremman tuntuinen ja paremmin taipuva mitä muut omistamani punotut kaapelit.

100W usb-kaapeli

Lisäksi työkaluihin tuli ostettua tuo vesipostin avain Biltemasta. Kai tuolla sähkökaapitkin aukeaa, jos tulee pakottava tarve ottaa sähköisku tai purkaa hissin ohjauspaneeli zulupohjalta.

Viimeisin heräteostos olikin sitten enää se älykello. Kestävä ja hintaluokaltaan sopiva löytyi tarjouksesta Suomesta. Sain ostettua viimeisen kappaleen Hobbyhallin verkkokaupasta. Tässä tuntuu olevan kaikki tarpeellinen ja ilmeisen kestävää tekoa. Älyrannekkeessa alkoi irtoilemaan rannekkeen liitokset urheillessa ja vähän turhan kyny on ominaisuuksiltaakin.

 

 

2 kommenttia artikkeliin “Halvalla ei saa hyvää…

  1. Millä hakusanalla toi kynä löytyi?
    Ja sama kysymys työkalutaskusta.

    Vastaa

    1. Moro! Kiitoksia kysymyksestä. Tuossa linkit mistä itse tilasin. ”EDC pen” ja ”EDC tactical pouch” hakusanalla löytyy paljon lisää. Materiaalin, hintahaarukan yms voi valita vasemman reunan valikosta. Ruksi vielä ”free international shipping”-kohtaan.
      https://www.ebay.com/itm/294939985927
      Titanium Alloy Bolt Action Ballpoint Pen Signature Pen Pocket Office Metal Pen
      US $20.15/ea
      https://www.ebay.com/itm/203114221594
      Tactical Molle EDC Compact Pocket Gadget Bag Gear Organizer Waist Utility Pouch
      US $7.52/ea

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *